Tuesday 31 July 2007

Avstånd är inte min grej





För första gången på väldigt länge har jag varit ledig en hel dag. Tid att fundera. Har till exempel kommit fram till att kombinationen jag, Towan och 2 månader i varsit land är extremt dålig. 12 days to go. Jag känner mig som jag är fjorton år gammal ungefär och räknar dagar. Men så är det.

Thursday 26 July 2007

nine to five

Jag är inte skapad för tidiga mornar, pendlande, fasta arbetstider. Nix. Jag tittar hellre på solnedgångar än soluppgångar och min hjärna fungrar inte före klockan tio på morgonen. Ändå har jag utsatt mig för allt ovanstående i två veckor nu. Jag måste vara galen. MEN på måndag kan jag äntligen återgå till lite mer oregelbundna tider. Då är jag klar med bygget ute på skärgårdsön (det blir magnifikt såklart). Då jag ska sova en vecka eller två i sträck. Men NU bär det av till landet. The thing to to i juli uppenbarligen.

Saturday 21 July 2007

So far so good

Det här blir någon sorts bildkavalkad från sista veckorna i Chiang Mai och Bangkok, till nu och Stockholm. Vet dock inte om jag är mer eller mindre förvirrad nu. Ena dagen bodde jag i Chiang Mai, nästa dag sa jag upp lägenheten och åkte till Bangkok med Towe samma kväll. Och nu är jag här, och snart i UK. Hej vad det går...












Midsommareld och Eliza bland iskalla klippor, Huvudskär

























Den bisarra nöjesparken Dreamworld utanför Bangkok











Lady T i en sockersöt Lovegarden på Dreamworld










Snowland, Dreamworld. Vad gör man inte för lite artificiell Nordpol?


























Jepp, det är snö, och det är första gången i sitt liv dessa kids kramar en snöboll.










Reggae district, Chiang Mai













Den fascinerande utsikten från min lägenhet i Chiang Mai.













Wednesday 18 July 2007

Ibland undrar jag ju hur jag tänker.















Jag menar, jämför bilderna... Thailand vs... Färöarna?
(Koh Mak i november, Huvudskär på midsommar)

Sunday 15 July 2007

Hipp hipp hurra!

Hur många personer går det egentligen in i en etta på 20 kvm? Jag är ganska säker på att vi var minst 50 pers hemma hos födesedagsbarnet igår. Det var varmt. Jag behöver väl inte tillägga att det var trångt. Hade inte polisen stoppat festen vete fan hur det hade gått. Men tack och lov hann vi sjunga innan lägenheten utrymdes.

Eran som avslutades













Enjoy this picture- den sista av sitt slag. Den här friherren har gått vidare. Hejdå Skogaholm. Hejdå Skansen.

Vardagens små mysterier

Jag försöker skriva ett sms. Ska skriva "behöva". Stavningsprogrammet föreslår "idiota". Sånt händer bara när jag är bakis. Jag har försökt skriva "behöva" på flera olika sätt- inleda med stor bokstav, liten bokstav, baklänges och baklänges. Och helt plötsligt funkar det. Ett mysterium.

Saturday 14 July 2007

Herre min je vilken vecka

I måndags var jag helt inställd på att jag skulle jobba på Skansen resten av sommaren, bizniz as ushall liksom. Men skinnkepsen jag skulle burit på Älvrosgården blev för mycket. Plötsligt såg jag allting klart och sa upp mig. Jag tror att det var ett av mina klokaste beslut på länge. Dagen efter anställde jag 1 person till min kulturhistoriskt korrekta bizniz. Ja jag säger då det...

Nu är jag dock så trött efter alldeles för många dagars gärdsgårdsbyggande att jag, tex, försöker tappa upp ett bad utan att sätta i pluppen i hålet. Svårt att fylla badkaret då haha. 3 kvällars öldrickande där jag hela tiden gått ut med mottot "en öl, bara en öl" vilket såklart aldrig funkar, kan också spela in. Och nu ska jag snart hooka upp med Emil och vandra iväg till Carros födelsedagsfest. Plikten kallar haha. Men imorn ska jag vara ledig. Har planerat in en msn-date med Towan. Vad gör man inte för kärleken...

Friday 13 July 2007

Jorå satt...
















Im a hantwerker yes i am.

Wednesday 11 July 2007

Nostalgitripp






















Easy Rider, eller nåt. Damn it vad jag saknar min mòttoobay.

En dag med Mikael del II

07.00 vaknar. Eller försöker iaf. Snoozar till halv åtta. Inser att jag är sen och måste duscha, äta frukost, hitta dagens kläder och planera dagen på 45 min.

08.40. springer in på pressbyrån och köper ett SL-kort för en månad. Konstaterar att priset gått upp.

08.40 klämmer mig in mellan dörrarna på tunnelbanan mot slussen.

08.45 missar djurgårdsfärjan med 1 sek. Inser att SL är emot mig som kör tunnelbanan i ultrarapid.

09.10. kommer något försenad till mötet med Berit på Skansens klädkammare. Hon vill höra allt jag gjort senaste året. Skvaller skvaller. Sen provar vi kläder. Jag ser inte klok ut i min nya outfit. Ska jag verkligen ha på mig det där? Varför såg de så jävla muppiga ut på 1830-talet?

09.30 Mitt andra jobb gör sig påmint genom ett telefonsamtal från Schenkers frakt eller vad fan dom heter som kör gods kors o tvärs genom Sverige. Leveransen är på plats inom en timme. Jaha tänker jag och konstaterar krasst att jag inte kommer kunna vara där och ta emot den eftersom jag står upp till knäna i vadmalsbyxor anno 1831.

11.05 Sätter mig på djurgårdsfärjan och sen gör vi ett hopp till
12.25 då jag sätter mig på bussen mot skärgårdsön för dagens jobb nr 2. Bredvid mig sitter en gubbe som luktar kiss. Han trycker sig mot mitt ben. Jag stirrar på honom. Han har en bomullstuss instoppad i örat och dreglar långsamt över sin arm. Jag stirrar ut genom fönstret och suckar djupt.

12.30 Gubben går av mitt ute i skogen. Tack och lov. Jag tittar fascinerat på landskapet som strömmar förbi genom bussfönstret. Sommarsverige i ett nötskal.

12.45 Odd (Ja han heter Odd) möter mig på skärgårdsön. Leveransen är på plats. Leveransen är alltså för att klargöra detta en gång för alla alltså massor med virke till en gärdsgård. En gång i tiden lärde jag mig detta hantverk från grunden och en dag insåg jag värdet av det hela. Nu ska jag alltså bygga 100 m på skärgårdsön.

13.00 på med hanterverkar-outfiten. Fikar med Odd. Odd äger huset och tomten jag ska omgärda. Odd har förmodligen en miljard på banken. Utsikten från hans hus är fantastisk.

16.30 är helt slut. Denna dag har tagit knäcken på mig. Särskilt som jag vet att halva dan kvarstår.

18.00 Telefon från Towe i Harry Potter-slottet. Att vara i två olika länder suger rätt hårt.

18.45 hoppar in i duschen samtidigt som jag lagar middag, handtvättar allt jag har i ett badkar, försöker planera morgondagens arbete och stämmer möte med Emil. Halv nio låter som en bra tid.

20.30 inser att jag aldrig lär mig. Missar tåget till slussen. SL hatar mig fortfarande.

20.45 Emil och jag slår oss ner på Mosebacke. 10 månader sen vi sågs. Skvaller skvaller och tack och lov är Emil fortfarande sig själv.

23.45 Har druckit för mycket öl och ätit alldeles för lite. Fattar inte hur jag ska orka gå upp imorgon. Måste jag det?

Sunday 8 July 2007

Vad är det för ett jävla väder?

Jag har varit på landet och blivit ett med naturen. Så långt allt bra. Röda stugor, ängar och hagar ni vet. Men det finns gränser för vad jag klarar av i regnväg. Regnperioden långt där borta bland risfälten var SÅ mycket trevligare, ja trevligare är rätt ord, än detta envisa, förbannade regnande som aldrig slutar! Det har varit 13 grader och regnat ända sen jag kom hit för fan! Lägg ner!

En, EN gång förra veckan såg jag solen och lite blå himmel skymta fram, lite snabbt. Så jag försökte hinna med att sola och bada och torka på de fem minuter jag beräknade att jag hade på mig innan solen skulle gå i moln igen, men när jag låg i vattnet kom ett superstort , supergrått moln, fyllt med regn, och målade över sol och blå himmel och parkerade precis över den lilla bit av jorden där jag befann mig. Temperaturen föll med 20 grader och sjön frös till is. Sen dess har det där jävla blygråa molnet stannat kvar utan att flytta sig det minsta. Jag blir galen! Jag trodde att jag safeade när jag kom tillbaka till Sverige mitt i sommaren, men nej, då är det tidernas värsta regnoväder och allt och alla regnar bort. Är det straffet för att jag bott i tropikerna ett år? ”Haha du ska inte tro att du kommer undan svensk snålblåst och höstkyla!”, skrattar vädergudarna. ”Vi ger dig den kallaste och blötaste sommaren ever moahahaha!”
Ironiskt nog klarnade himlen lite när jag närmade mig Stockholm, vad nu det kan betyda...

Så nu är jag alltså tillbaka i stan och hej vad det går och snart har halva sommaren gått och jag har inte hunnit med en tiondel av det jag tänkt hinna med hittills. Men NU är det dags att inleda 50 dagars nonstop arbete för mig. Vill ni mig nåt så bor jag hos Carro from imorn. Hon har åkt till London och jag har hennes lägenhet för mig själv. Äntligen lite lugn och ro.