Friday 19 January 2007

Oh, i have to leave...

Ja, på söndag lämnar jag Thailand för Myanmar...
men återkommer redan samma dag. Jag ska göra den mytomspunna "visa-run" många västerlänningar som bor här tvingas göra med jämna mellanrum. Det går i korthet ut på att jag måste förlänga mitt visa som snart går ut, och det går bara att göra genom att lämna Thailand, gå typ 30 m över gränsen in till Myanmar och sedan återvända in i Thailand en halvtimme senare, få en ny stämpel i passet och åka hem till Chiang Mai igen. Detta gäller för alla som inte har arbetstillstånd eller någon form av visa som gör att de slipper denna fantastiskt byråkratiska procedur. Och självklart finns det resebyråer som bara specialiserar sig på "visa-runs", visa-relaterad byråkrati är en luktrativ inkomstkälla här. Jag och T åker dock på egen hand söndag morgon och jag ser fram mot en intressant upplevelse...

Apropå byråkrati, igår skrev vi på kontraktet för huset, ägaren, fröken real estate agent och vi. Namnteckningar in absurdum, men tack och lov lyckades vi få ett kontrakt som var på både thai och engelska. 1a februari är huset vårt och jag jublar över tanken på att byta 24 kvm mot 120!

Favoritmålare denna vecka: P Gauguin och Miró, hans "the waggon tracks" samt "the vegetable garden with donkey" är underbara.

No comments: